Primers documents on s'esmenta

Torrelles de Llobregat

 

Lloc 76

964 març 21

Servusdei i la seva muller Maier, i Comparat i la seva esposa Drúcia donen a l'església de Sant Miquel, de Barcelona, unes cases i terres a tres llocs, al terme de La Garrosa que és a prop del torrent de Torrelles, al comtat de Barcelona.

L. Ant. IV, n. 177, f. 65 a-b

Lloc 89

966 desembre 21

El comte Borrell, de Barcelona, el bisbe Pere, de Barcelona, i l'abat Landeric, de Sant Cugat del Vallès, marmessors de Miró, donen a l'església de Santa Creu i Santa Eulàlia diverses propietats i alous al Besòs, a Pallejà, a Sant Pere Molanta, a Turren Hostaldi (al terme de cassoles), a Barcelona, a Torrelles de Llobregat, a La Palma de Cervelló i a Santa Coloma de Cervelló; les esglésies del castell de Cervelló, això és, les esglésies de Torrelles, de Pallejà i de Sant Boi; l'església de Sant Esteve de La Garriga; totes les esglésies de Terrassa i d'Egara; l'església de Sant Just i Pastor, de Barcelona; i les esglésies de Premià i de Teià. Totes aquestes esglésies són donades amb les seves pròpies parròquies, delmes, primícies i pertinences.

L. Ant. IV, n. 56, ff. 17d-18b

 

Venda del castell de Cervelló

El 12 de febrer de l'any 992 Borrell II es ven del castell de Cervelló. En aquest document també s'hi descriu Torrelles, tot i que no hi apareix el nom, que era un alou de Cervelló.

 

Arxiu de la Corona d'Aragó. Borrell II. Document 64.

 

Pergamins de Ramon Borrell
Arxiu de la Corona d'Aragó. Pergamins, Ramon Borrell, 4.

 

Testament d'Umbert, fill de Geribert

Testament d'Umbert, fill de Geribert, fet abans d'anar a visitar Jerusalem i Terra Santa.

 

En aquest testament apareix el nom del primer torrellenc que es coneix, Geofred Tasio.

 

 

 

Arxiu de la Corona d'Aragó, Capitulari de Sant Cugat del Vallès, Foli 230, nº 725.

 

Enrere